Uputstvo za upotrebu medicinskog proizvoda MAGNETOPLAG

Magnetni preparat

MAGNETOPLAG predstavlja terapeutsko sredstvo za trajnu, blagu i produženu stimulaciju rektuma u lečenju hemoroida (šuljeva), nakon isključivanja mogućnosti karcinoma debelog creva.

OPIS:

MAGNETOPLAG sastoji se iz 2 nezavisna više polarna magneta, smeštena u oblogu oblika T, napravljenog od tvrde plastike, bele boje, sa ograničivačem, na kojem se nalazi zeleni ili narandžasti marker.

Unutrašnje telo je napravljeno na takav način da obezbedi maksimalu toleranciju materijala na rektalnu terapiju i udobnost pacijentu za vreme trajanja terapije. Magneti koji čine set MAGNETOPLAG su više polno namagnetisani, sa definisanim razdvajanjem magnetnih polova. Jedan magnet je namagnetisan polovima koji obrazuju prsten, a drugi polovima u pravoj liniji, i zahvaljujući tome tokom terapije magnetna polja se zatvaraju, stvarajući tako efekat magnetnog polja u oblasti rektuma.

Koncentracija magnetnog polja na površini MAGNETOPLAGA je 30-40 mT (300-400 Gausa), što je u potpunosti u skladu sa preporučenim dozama jačine stalnog magnetnog polja, za stimulisanje humanog materijala.

DELOVANJE:

MAGNETOPLAG reguliše protok krvi kroz venski sistem završnog dela debelog creva uz produženo dejstvo i posle primene, smanjuje bolnu nelagodnost i otklanja svrab u predelu rektuma.

UPOTREBA:

Lečenje hemoroida (šuljeva) . Akutna hemoridna oboljenja, nekontrolisano kvašenje rektuma i svrab u predelu rektuma.

OGRANIČENJA U UPOTREBI:

Karcinom (uključujući i prethodno oboljenje), akutne infekcije, klinički aktivna tuberkuloza, krvarenje iz digestivnog trakta.

Terapija uz upotrebu MAGNETOPLAGA nije preporučljiva za osobe: sa srčanim oboljenjima i ozbiljnim poremećajima cirkulacije, ugrađenim pejsmejkerom, metalnim implantantima u karličnom predelu (veštački zglobovi, u materici sprave za kontracepciju), posle operativnih zahvata (u periodu od mesec dana nakon operacije i u toku gradiviteta (trudnoće).

KONTRAINDIKACIJE:

Magnetna terapija može dovesti do povećanja libida, periodično sniženja pritiska kao i dijareje s prekidima.

UPOZORENJE:

MAGNETOPLAG može biti primenjen u lečenju hemoroida samo nakon isključenja mogućnosti karcinoma debelog creva.

MAGNETOPLAG je namenjen isključivo za ličnu upotrebu. Ne bi trebalo nikada da se da na koriščćenje drugoj osobi jer postoji visok rizik od infekcija.

Umetak se ne sme stavljati u vaginu.Proizvod je namenjen za upotrebu kod odraslih.

POSEBNA NAPOMENA:

Osobe predviđene za bilo koju vrstu dijagnostičnih testiranja trebale bi da obaveste svog doktora o trenutnom lečenju stalnim magnetnim poljem.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:

Pre svake upotrebe, MAGNETOPLAG bi trebalo pažljivo oprati mlakom vodom i sapunom a zatim osušiti.

Naneti sloj Vazelina na aktivni deo umetka do ograničivača. Pažljivo staviti pripremljeni MAGNETOPLAG u rektum. U slučaju tegoba, uvlačiti MAGNETOPLAG postepeno, sa prekidima kako bi se izbeglo oštećenje sluzokože.

Nakon stavljanja umetka u rektalni otvor, pacijent bi trebao da ostane u ležećem položaju na boku narednih sat do dva.

Nakon upotrebe, pažljivo oprati umetnuti deo mlakom vodom i sapunom a zatim osušiti.

Pri prvoj upotrebi, bilo koji od delova može se koristiti. Svakog narednog dana primenjuje se pomagalo one boje, koja predhodnog dana nije korišćena.

Lečenje bi trebalo nastaviti minimum 10 dana. Samo kod izuzetnih tegoba, MAGNETOPLAG se koristi dva puta dnevno - ujutro i uveče. Po potrebi, lečenje se može ponoviti nakon jednog dana pauze ukoliko se hemoroidi nisu skroz povukli.

MAGNETOPLAG se može koristiti u ciklusima od po 10 dana sa jednim danom pauze posle ciklusa sve dok se hemoroidi potpuno ne povuku. Koliko će ciklusa biti potrebno za izlečenje zavisi od stanja u kome se hemoroidi nalaze na početku terapije.

ČUVANJE:

MAGNETOPLAG ima rok upotrebe 10 godina. Ipak, ne preporučuje se korišćenje MAGNETOPLAGA sa mehaničkim oštećenjima (ogrebotine, naprsline). MAGNETOPLAG bi trebalo čuvati na udaljenosti minimum 10 cm od predmeta osetljivih na magnetno polje (satova, digitrona, magnetnih traka, pejsmejkera), na suvom mestu van domašaja dece.

PROIZVOĐAČ:

Institut Mihajlo Pupin-Piezotehnologija, Volgina 15, 11060 Beograd

Poseduje sertifikat CE 1304.

Sva prava rezervisana Patentom br. 1608/83.